Skandalene fortsetter i FN: Barnesex, barneslaveri og barneprostitusjon

Rapporter av barneovergrep kommer fram over hele verden. FN skal etterforske seg selv igjen etter at London Telegraph avslørte at mer enn tjue forskjellige saker av barnesex slaveri som innvolverer FN personel, har blitt rapportert i Sudan.

The Telegraph rapporterer at noen fredsbevarende og sivile styrker i byen er ofte ute og plukker opp barn i FN biler og tvinger dem til å ha sex. De hevder at hundrevis av barn kan ha blitt misbrukt.

FN har opp til 10,000 militærpersonell av alle nasjoner i regionen, og påstanden innvolverer militærpoliti, fredsbevarende-, og sivile styrker.

The Telegraph erklærer også at regjeringa i Sudan, som er dypt mot utplasseringen av FN tropper i Darfur, skal også ha skaffet seg bevis for overgrepene, deriblant et videoopptak av FN-ansatte fra Bangladesh som misbruker tre unge jenter.

En talsmann for FN lovte at de ville bli etterforsket. Og erklæringer om at sånne hendelser til slutt er noen få arbeidere som har skylden holder ikke mål. Over de forrige få årene, har det imidlertid sett ut som om det har vært mange lignende overgrep.

En BBC etterforskning sist november avslører at barn så unge som 11 år har blitt knyttet til voldtekter og prostitusjon av FN’s fredsbevarende styrker i Haiti og Liberia. En tidligere BBC etterforskning i Liberia oppdaget systematisk missbruk, innvolvert mat som blir gitt til tenåringer i bytte for sex. I begge tilfelle lovte FN å etterforske.

I 2003 rapporterte AP at "UN officials" ble identifisert i å bruke et skip av "fredsbevarende" personell til å frakte unge jenter fra Thailand til Øst-Timor som prostituerte.

I det samme året er det også avslørt at FN ansatte var skyldig i å systematisk voldta damer i Sierra Leone. 

Før dette, tidlig i 2002 ble en massiv pedofil skandale i FN avdekket, skandalen innebærer sexovergrep mot Vest-Afrikanske barneflykninger i Sierra Leone, Liberia og Guinea. UPI rapporterer at overordnende FN funksjonær viste om den utbredte pedofilskandalen og ikke bare gjorde ingen ting for å stoppe gjerningsmennene, de dekket også over grusomheten. 

Det ble senere rapportert at etter FN etterforskningen har de fjernet flere tiltaler mot FN arbeidere som var under tiltale for seksuel missbruk mot Vest-Afrikanske flykningsbarn. Men det kom hele 10 nye saker mot bistandsarbeidere.

Noen saker innvolvere FN soldater i Eritrea som lager pornografiske filmer og noen saker der "våpen inspektører" har bisare sadomasochistiske, panseksuell og lær fetisje.

I 2004 rapporterte New York Post at FN prøvde å blokkere publikasjonen av en bok av tre FN feltarbeidere som såg nærmere på sex, dop og korrupsjon i flere FN oppdrag. "Emergency Sex and Other Desperate Measures: A True Story from Hell on Earth"  hevder at FN bevist ansetter kriminelle som skal tjenestegjøre som fredsbevarende styrker.

Det er også rapportert om den intime innblanding til Dyncorp, kontraktøren av det internasjonale politistyrken, i flere sexskandaler. En Dyncorp ansatt, Kathryn Bolkovac, ble sparket etter å avslørt at FN arbeidere var innvolvert i sexhandel i Bosnia. Bolkovac måtte gå etter å ha avslørt at FN fredsbevarende styrker gikk på nattklubb der jenter så unge som 15 år ble tvunget til å danse naken og å ha sex med kunder, og at FN personell og internasjonale bistandsarbeidere ble koblet til prostitusjonsringen på Balkan.

Dyncorp ble ordret til å betale Kathryn Bolkovac £110,000 av en ansettelsedomstol. Men både den Britiske og den amerikansk regjeringen og FN fortsetter å gi kontrakter til Dyncorp.

11. Mars 2005, Representative Cynthia McKinney grillet daværende forsvarsminister Donald Rumsfeld og general Myers anngående Dyncorp skandalen:

"Mr. Secretary, I watched President Bush deliver a moving speech at the United Nations in September 2003, in which he mentioned the crisis of the sex trade. The President called for the punishment of those involved in this horrible business. But at the very moment of that speech, Dyncorp was exposed for having been involved in the buying and selling of young women and children. While all of this was going on, Dyncorp kept the Pentagon contract to administer the smallpox and anthrax vaccines, and is now working on a plague vaccine through the Joint Vaccine Acquisition Program. Mr. Secretary, is it [the] policy of the U.S. Government to reward companies that traffic in women and little girls?"

Rumsfeld: "Thank you, Representative. First, the answer to your first question is, is, no, absolutely not, the policy of the United States Government is clear, unambiguous, and opposed to the activities that you described. The second question."

McKinney: "Well how do you explain the fact that Dyncorp and its successor companies have received and continue to receive government contracts?"

Rumsfeld: "I would have to go and find the facts, but there are laws and rules and regulations with respect to government contracts, and there are times that corporations do things they should not do, in which case they tend to be suspended for some period; there are times then that the – under the laws and the rules and regulations for the – passed by the Congress and implemented by the Executive branch – that corporations can get off of – out of the penalty box if you will, and be permitted to engage in contracts with the government. They’re generally not barred in perpetuity."

McKinney: "This contract – this company – was never in the penalty box."

Rumsfeld: "I’m advised by DR. Chu that it was not the corporation that was engaged in the activities you characterized but I’m told it was an employee of the corporation, and it was some years ago in the Balkans that that took place."

Se videoen her.

Rumsfeld prøver å legge skylden vekk fra hierarkiet i Dyncorp og på Dyncorp ansatte. Dette er et forsøk på å hindre fakta som tilsirer at selskaper som Dyncorp og Halliburton driver med menneskesmugling og sexslaveri.

Hvofor skal FN fortsette å etterforske seg selv når disse emnene er så seriøs? FN har en lang historie som tilsier at de prøver å dekke over disse sakene. Det er på tide med en uavhengig etterforskning mot FN og deres virksomhet!

Reklamer

18 Responses to Skandalene fortsetter i FN: Barnesex, barneslaveri og barneprostitusjon

 1. Goldmanpeak sier:

  BRA !

  Viktig sak, meget viktig. Bra jobb du har
  gjort her. Hele denne affæren er grusom,
  det er blogger kommentar interressen også,
  du har jo «sex» i overskriften rart ikke
  flere har lagt igjen kommentarer..

  Stå på videre!

  🙂 Goldmanpeak

 2. Odd Inge sier:

  Er rat det ikke er flere som legger igjen en kommentar… Dette er en så utrolig viktig sak!

  Hvorfor skal FN etterforske seg selv når de disse overgrepene skjer hele tiden! Og bare tenkt på hva media ikke vet! De har sikkert bare dekket en liten brøkdel med overgrep!

 3. Odd Inge sier:

  #3

  Takk.

  Fin blogg du har og. Mange tøffe bilder osv.

 4. nalleballe sier:

  Vi vet jo ikke om alle påstandene er sanne, men jeg synes det er rart at folk kledd i FN-uniformer ikke har fått reist flere rettsaker mot seg.

 5. siskan sier:

  Flott innlegg,klem siskan:)

 6. Sandri sier:

  Takk for at du belyser dette som er så hårreisende at det knapt fins ord!! Jeg etterspør løsninger.

  Om det er organiserte pedofile som reiser til slike områder for å fråtse i fattige og hjelpeløse barn feks., bør ikke utvelgelsen av personell gåes nøyere etter i sømmene?

  Slaveri, voldtekt, misbruk, menneskehandel og alt annet undertrykkende og motbydelig som gjøres via hjelpeorganisasjoner og fredsbevarende styrker bør slås hardt ned på.

  At FN står for etterforskningen av seg selv, er dessverre ikke eneste eksempel på en selvjustis som ikke ligner grisen og som verdenssamfunnet rett og slett ser ut til å godta. Verdenssamfunnet burde se på dette for hva det faktisk er, en trussel mot tilliten til allianser som skal beskytte ikke utnytte.

 7. Odd Inge sier:

  #5

  Når det er så mange tilfeller tror at vi ikke har sett en brøkdel av hva som egentlig skjer. Men selvfølgelig kan noen påstander vare usanne.

  Derfor så ber jeg om en uavhengig etterforskning.

 8. Odd Inge sier:

  #6 Takk

  #7 Helt enig med deg.

 9. Intoxicated sier:

  Ja takk til uavhengig etterforskning! Kjempebra, kjempebra innlegg!

 10. Odd Inge sier:

  #10

  Vi får se hva TV2, VG, NRK og aftenposten gjer:)

 11. Starlett sier:

  Utrolig godt og særdeles VIKTIG innlegg,
  Odd Inge!

  Vi trenger nok FN, men det er svært mye som må ryddes opp i før FN kan bli en organisasjon til beste for hele menneskeheten, slik de var meningen at den skulle være.

 12. Odd Inge sier:

  #12 Tusen takk Starlett. FN har mye å rydde opp i:)

 13. Hawkie sier:

  Dæven! Det var kjip lesning, men et veldig bra og viktig innlegg Odd inge.

  Stoler ikke helt på FN. Tror de har mange svin på skogen.

  Ja til åpen og uavhengig etterforskning!

 14. åååå for et nydelig barn.. for noen øyner *smelt*! kan ikke fatte hvordan mennesker kan være så ONDE.. men har jo erfaring fra slike ting selv i livet, så de er over alt, ikke bare i FN, men som pappa, mamma, naboer,rektor, barneverns ledere.m.m..
  det skjer i Norge, i FN, i USA.. over alt.. desverre.. hva kan vi vell gjøre? sender en bønn til Gud hver dag, og vet jo at en gang vil rettferdigheten seire.. mer kan ikke jeg som enkelt menneske gjøre desverre..
  det revner inni meg når jeg leser slik.. bra du tar det opp.

  Angel.

 15. Odd Inge sier:

  #14

  «Det er greit nok» at det er noen skikkelige drittsekker i FN-troppene som missbruker barn.

  Men at FN etterforsker dette selv er en katastrofe! FN har en laaange historie og dyster historie, hvorfor kan det ikke bli en uavhengig etterforskning!?

  #15

  Barn blir seksuelt missbrukt av både pappa, mamma, naboer,rektor, barneverns ledere.m.m..

  Men hvorfor kan vi ikke kreve enn uavhengig etterforskning av FN, så får vi ryddet opp i dette!?

 16. rfor sier:

  Hei! Det du skriver om er sjokkerende, srekkelig, umulig å sette ord på…, men dessverre ikke overraskende da mange av oss vet at dette skjer «over alt». Kanskje det nettopp derfor er så viktig det som er ditt anliggende, å få en UAVHENGIG etterforskning av FN. Det er vel det som trengs andre steder også hvor lignende ting skjer, …

  Jeg har et spørsmål til deg: tror du det er mulig å få til en slik etterforskning, og hvordan ser du for deg at den skal foregå, HVEM skal bidra?

 17. Odd Inge sier:

  #17

  Vanskelig problemstilling du har… Men det er bedre at noen uttafor FN hadde etterforsket denne saken, en FN.

  Det er mulig å få til en slik etterforskning. Men da må Fox, CNN, VG, dagbladet, NRK og TV2 skrive noe kritisk! Fortell folket hva som skjer og de må kreve at FN gjør noe. Men som du muligens vet er media korrupt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: