Overvåking 24 timer i døgnet

Big_brother
Big Brother

I løpet av 2008 skal et EU-direktiv om datalagring bli til norsk lov. Direktivet skal pålegge telefoni- og nettleverandrører å lagre data fra din fasttelefon, mobiltelefon, e-post og internettbruk, og gjøre dem tilgjengelig for politi eller etterretning. 

Odd Inge
Ubesvarte Spørsmål
14. januar 2008

Dermed kan vi snart sammelignes med totalitære regimer som Kina, Iran og USA (Patrot Act har fjernet borgerrettigheter).

Men det lagres informasjon om hvem du snakker med på på telefon, hvem du kommuniserer med via epost og hvor du befinner deg når du gjør det. Det samme gjelder din IP-adresse og tidspunkter for på- og avlogging på nettet.

Slik vil vi ikke ha det i et åpent demokrati. Det nye direktivet behandler alle borgere som potensielle kriminelle, og samler beviser mot oss 24 timer i døgnet, 365 dager i året.
– Sitat Dagbladet

Vi befinner oss i en situasjon der teknologien løper foran, og lovgivningen etter. Datasikkerhet som vitenskap befinner seg på barnestadiet, samtidig som behovet for et levedyktig regelverk er presserende. Det mest skremmende er likevel den generelt manglende politiske bevisstheten rundt disse viktige spørsmålene.
– Sitat Aftenposten 

Big_brotherBig_brother

4 Responses to Overvåking 24 timer i døgnet

  1. olepetter_9 sier:

    http://www.dagensit.n…&WT. svl=article_title

    «Ifølge The Privacy and Human Rights Report for 2007 preges Norge av «en systematisk mangel på sikring av personvernet». Land som Brasil, Latvia, Tsjekkia, Polen og Estland kommer bedre ut enn vi.»

    Heldigvis har det blitt en interesse for denne saken nå. Det er også et opprop her, for de som ikke var klar over det:
    http://www.opprop.no/

  2. MarocJenta sier:

    Takk for at denne bloggen finnes! No wonder du var en av mine første favoritter 🙂

    Keep up the good work..

  3. Odd Inge sier:

    Takk for linken.

    Ja, det er godt det blir interesse for saken.

  4. Odd Inge sier:

    Hei MarocJenta og velkommen til bloggen min.

    Så fint du liker bloggen min 🙂

Legg igjen en kommentar