Globalisering: The New Rulers of the World

‘The New Rulers of the World’ (Verdens nye herskere) er en dokumentarfilm av John Pilger. Han undersøker her effekten av globalisering, og setter søkelyset på Indonesia, et land beskrevet av Verdensbanken som en ‘model pupil‘  fram til dens globaliserte kollaps i 1998.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-7932485454526581006&hl=nb&fs=true

Dokumentaren undersøker de forferdelige arbeidsforholdene på fabrikkene til kjente merkenavn. Pilger stiller spørsmål som

  • Hvem er den virkelige vinneren av globalisert økonomi?
  • Hvem hersker verden?
  • Er det regjeringer eller noen få store selskaper?

Ford Motor Company er alene større enn økonomien til Sør-Afrika. Enormt rike menn som Bill Gates, har en velstand størren enn hele Afrika.

Pilger går bak den nye trenden av en ny global økonomi, og avslører at forholdene mellom rik og fattig har aldri vært større – 2/3 av verdens barn lever i fattighet.

Dokumentaren tar en titt på verdens nye herskere – de store multinasjonale, regjeringene og institusjonene som støtter verdens nye herskere – Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken. Under reglene til IMF, mister millioner av mennesker verden over jobbene sine og levebrødet sitt. Realiteten bak den moderne shoppingen og de kjente merkevarene er fabrikker med lave lønninger og ellendige arbeidsforhold som blir vist med skjult kamera i dokumentaren, denne økonomien blir kopiert i land etter land.

Pilger reiser til Indonesia og Washington, og stiller utfordrende spørsmål som sjelden blir stilt i hovedstrømsmedia, og avslører skandalen med globalisering, innkludert avslørende intervju med noen av toppene til Verdensbanken og IMF.

Reklamer

One Response to Globalisering: The New Rulers of the World

  1. […] kapittelet bygger på dokumentarfilmen til Pilger The New Rulers of the World, som ble sendt i […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: