Demonisering av muslimer

No er jeg lei av at muslimer blir demonisert. Kan ikke media begynne å mobbe kristne, jøder og buddhister på like linje med muslimer?

Lena Larsen, tidligere leder av Islamsk Råd Norge skriver på Dagbladet.no;

«Usman Rana mener imidlertid at Dagbladet hadde kokt suppe på en spiker, at dette var en ikke-sak, og at publiseringen var unødvendig. … Det hadde vært veldig positivt for dialogen videre om Dagbladet offentlig hadde innrømmet at dekning av denne nyheten og publisering av tegningen ikke var helt gjennomtenkt. Å blåse opp denne saken så voldsomt og vie den flere sider, og en førsteside, virker helt uforståelig på mange.»

Videre skriver Lena: «Vi er også vitner til en voksende islamofobi i Norge og i Europa for øvrig. Trykking av en tegning i ei avis blir dråpen som får begeret til å flyte over.»

Lise Tollefsen Slembe skriver på Nyhetsspeilet.no:

«Jeg synes det er skremmendes at media atter en gang bare kan ta seg til rette med sin egen ytringsfrihet som de selv vil, med full dekning bak seg, uansett om det de publiserer av direkte feilinformasjon og som skaper et feilinntrykk uttad og i tillegg er direkte menneskekrenkende informasjon for de det gjelder!»

«For det er nettopp dette som er en av de størte medvirkende årsakene til at vi i dag har et samfunn bestående av mye splid og hersk mentalitet, psykopati, rasisme, fordommer og hat mellom enkeltindivider og forskjellige menneskegrupper i vårt samfunn. Og verre vil det nå bli ettersom det foregår en hetse/heksedebatt inne på Dagbladets artikkel – kommentatorsider og andre avisers bloggsider som omhandler denne grisetegningen som har skapt mange sinte ansikter der ute!»

Reklamer

6 Responses to Demonisering av muslimer

 1. Heia

  I den grad de grupper du nevner begynner å oppføre seg slik at det er av praktisk betydning å ta i på samme måte , så vil jeg garantere deg at det kommer til å skje . Om du mener at vi som er ute med kritikk ikke gjør jobben vår, så er du godt i gang med å rette på det …

  Islamister er ikke noe som er helt ufarlig … Det har en rekke land og ikke minst også enkeltpersoner fått merke i tiden som har passert de seneste årene …

 2. Starlett sier:

  Generalisering av hele folkegrupper er alltid farlig. Om man demoniserer alle på grunn av EN eller noen få personeres handlinger, er man ute på betenkelige veier.

 3. kungfuz sier:

  Odd Inge:
  Du og mange andre missforstår. Eller følger ikke med i timen.
  Du spør:-Hvorfor mobber mobber man ikke jøder.-
  Hvor mange tusen tegninger av jøder og deres tro vil du finne dersom gikk bakover i 100 år?
  Hvor mange tusen jøder er drept i de siste 100 år.

  Buddas lære er ingen tro. Det er en lære om Naturen og hvordan den fungerer og påvirker menneskene og dyr.
  Har du trang for å mobbe, så går du bare ut og mobber stjerner ,, galakser , sol, alle plantene, dyrene OG DEG SELV.
  Er det morro? Sikkert ikke.

  Kristendommen:
  Hvor mange tusen tegninger tror du er laget av mennesker som ikke har snev av egen vurderingsevne innen denne religionen de siste 100 år opp mot den religionen de ikke forstår bæret av.
  Hvor mange har fått bøte med livet pga denne mangel på vurderingsevne hos noen?

  Islam: Hvor mange tegninger av samme sort sa det du var?
  Hvorfor tror du de blir laget?

  For at mennesker som ikke kan tenke, skal få se seg selv i speilet.
  Der er ikke kommet ut av dyrestadiet enda.
  Dette finner du i alle kulturer langt tilbake i tid., tegnet i pyramider, bygninger osv.
  Og ikke minst i skrift.

  Det er på dette grunnlag, at mange ikke er seg selv bevisst det de gjør, at religioner
  ble laget.

  Derfor er disse speilene (tegningene) det samme som ordene som er skrevet i Koranen og Bibelen:

  Det er av samme grunn shvingsen i egypt ble satt opp. Halvt dyr halvt menneske.

  Det er et speil som man kan speile seg i.

 4. Kjære deg! Det er så vanvittig typisk at media får skylden for hets og fanden-og-hans-oldemor. Nei, enkelte muslimer klarer utmerket godt å ødelegge for hele religionen. Det er IKKE på grunn av media at frykt og frustrasjon rettet mot muslimer oppstår. Det er personer som Krekar og Mohammad som ødelegger.

  Media er ikke annet enn en formidler. Hva mener du media bør gjøre, da? Holde kjeft, og heller tie ihjel slike mennesker så befolkningen ikke så skal få «feil inntrykk»? Det er sensur, det gutten min! ..og ingen andre enn ekstreme kommunister og nazistene ønsker at meninger skal siles før de kommer i media…

 5. Odd Inge sier:

  Hva jeg mente å si var at hvorfor kan ikke media publisere karikaturtegninger av andre religioner og profeter.

  Mitt synspunkt er media ikke bør trykke karikaturtegningene (selv om de har lov til å gjøre det) av Mohammad, og andre profeter.

 6. Filmfreaken sier:

  For de som ikke vil legge skylda på media vil jeg spørre; Hvor ellers møter dere på muslimer utenom media? Hvordan skaper dere ellers meningene deres? Hvor bor dere som oppfatter muslimene som en trusler? De fleste nordmenn bor i sin egen lille, trygge boble som de er så redde for skal sprukket. Det ukjente de slipper inn, det får de via media. En kommentar de fleste utlendinger har når det gjelder nordmenn er at de er vanskelige å bli kjent med, vanskelige å komme inn på dem, vanskelig å komme inn i denne boblen.. Så jeg nekter å tro at dere har den minste peiling på hvordan realiteten er. Alt dere vet er basert på saker som blir blåst opp i media.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: