Norge har ingen gullbeholdning!

Gull

Norges bank solgte gullbeholdningen i 2004, med unntak av sju gullbarrer som er til utstilling og 3,5 tonn gullmynter. Gull inngår ikke lenger i Norges Banks internasjonale reserver.

Odd Inge
Ubesvarte Spørsmål
8. februar 2010

Norges Bank solgte 33,5 tonn gullbarrer i løpet av første kvartal 2004. Salget av gullet har innbrakt et beløp på om lag 1 ½ milliarder kroner som er plassert som en del av Norges Banks valutareserver. Les pressemeldingen her.

Gullprisen 2. januar 2004 per troy ounce var 415.20 USD.

Gullprisen 8. februar 2010 per troy ounce er 1070.00 USD!!!!!!

Dette er en økning på 257,7 %

PS: Noen som kan dette med valutakurser for en mer nøyaktig framstilling?

Vi kan heller ikke vite hvem som kjøpte gullet, siden det ble solgt på det internasjonale gullmarkedet i London. Norges bank sier på FAQ – Gull at

«Bakgrunnen for salget er at gull utgjorde bare vel én prosent av bankens internasjonale reserver, og at det derfor i liten grad bidro til å spre risikoen i reservene. Gull spiller ikke lenger noen viktig rolle i det monetære system. Mange sentralbanker har i løpet av de senere årene redusert sine gullbeholdninger.»

Hvorfor skulle Norge selge arvegullet vårt? Er det ikke lurere å investere i gull siden vi er et slikt rikt land?

DN.no har intervjuet Espen Gaarder Haug som er trader i New York, han sier:

«Norge er nå et av de eneste – om ikke det eneste – landene i hele den industrialiserte verden uten gullbeholdning, skriver han og spør om dette er fornuftig. Da Norges Bank solgte gullet argumenterte banken blant annet med at beholdningen kun utgjorde rundt én prosent av bankens internasjonale reserver. haug mener dette burde vært et argument for å øke beholdningen, ikke selge den.»

«Statens Pensjonsfond – Utland er naturligvis ment som en måte å gjøre Norge mindre oljeavhengig på, og vil trolig også kunne virek som en solid buffer i krisesituasjoner. Faren ligger i at om verdensøkonomien før eller siden skulle gå inn i en resesjon, kan man komme til å se olje og aksjer falle samtidig, skriver Haug og legger til at gullprisen sannsynligvis vil stige i et slikt scenario.»

SKAM DERE!!!

Skriv et brev til Norges Bank og Svein Gjedrem og si at du er forbannet! Krev å få tilbake arvegullet vårt!

Vi må huske at nordmennene oftret livet for gullet under andre verdenskrig. Gullet som ble fraktet ut av Oslo utgjorde om lag 48,8 tonn gull. Bør vi ikke da kjempe for å få tilbake gullet vårt?

Det er verdt å legge merke til at Svein Gjedrem, leder for Norges Bank deltok på Bilderberg konferansen i 2003, året før Norge solgte gullet. Sjekk hva som skjedde i 2007 på bilderbergkonferansen.

Reklamer

5 Responses to Norge har ingen gullbeholdning!

 1. ping2001 sier:

  Hei. Flott innlegg som belyser en viktig hendelse. Vår egen Gjedrem, er jo deltager på det lukkende internasjonale gruppemøtet Bilderberger Group. Han deltok der i 2003 og ønsker ikke å si hva som skjedde der. Jeg antar at han der fikk beskjed fra hans herrer, de internasjonale banksters, industriherrer, zionister og globalister om å selge det norske gullet. Det var ingen debatt om det. Plutselig var det borte.

  Hvis gull koster 1000 dollar ounce så er det minst 5.500 kroner ouncen. Men det er ikke det viktigste, det viktigste er er at gull bevarer man for regnværsdager. Jeg har arabisk kone, og jeg måtte kjøpte gull til henne da vi giftet oss. Den har allerede blitt 5000 kroner minst dyrere enn da.

  Følg meg gjerne på twitter hvis du ønsker. Jeg driver mostand mot New World Order.
  http://twitter.com/truthseeker1980

 2. Odd Inge sier:

  Heisann. 🙂

  Ja, men nå er arvegullet vårt solgt 😦 Som et rikt land burde vi ha mye gull, jævla mye gull!

  Beklager, har ikke twitter 😉

  Mvh. Odd Inge

 3. Kjetil s. sier:

  Hei, fin historie man. Jeg vill bare tilføye et retorisk spørsmål som jeg som vill svare etterpå. i gamle dager når folk ble fengslet når de hade gjell, men tilgjengeld kunde man bytte pengene i gull eller sølv siden de «forsikret» lappende. Hva gjør vi når ikke kan bytte NR (nok) til gull eller sølv? jo kroner blir det nye toalett papir, siden vi har luft bakom. Økonomene som sier at man kan bruke olje til å støtte kr på er høy eller krafti påviket av petrolium gasser.

  dagens økonomiske system i norge er et fraksjon system som kommer ifra lystige huer fra boston UNI. De dikterer at du kan låne ut 9 USD fra 1 USD det betyr at for hver 1 kr du har i banken så kan de låne ut 9 til andre som vil ha lån. Og sånn blir penger skapt av fraksjon system. Det største problemet er at det blir skapt mere gjeld enn penger. Hvordan har de i fortiden (de siste 2000 årene) løst problemet skape mere penger. Mere penger gir mere gjeld i ond sprial som skaper til slut en økonomisk crash i episke propisajoner.

  Men det er ikke det største problemet i norge i dag. la meg ta et enkelt regengestyke for den informete publiket. i dag er DBP for hver norman : 57.500 kr i en poplation som er 4,8 m (tror jeg) som gir oss en en felles Brutonasjonalprodukt på 2760 millarder kr. Vi selger oljen vår i dollar så vi får (x) usd fra det. Og tileg så har vi en dollar reseve på ca. 50 milarder som gir oss 280 milarder kr. Og i aksje marked har vi invistert 450 miliarder kr. så poplationen i norge har ca 2080 milarder til sit eget forbruk (har ikke tatt med skat og avgifter, og har ikke brukt så alverdens tid med å finne de nyaktige tallene). og nå kommer «the punch line» alt av produkter vi kjøper i fra utlandet er nominert i dollar, så grossistene som importerer varer må kjøpe det i dollar, som norge må kjøpe i fra usa. Hva skjer når usa går tekinsk konkurs, eller går hyperinflasjon som zimbawe eller tyskland på 30 tallet? jeg er ikke helt siker men siden vi ikke får gull eller noe verdigfult tilbake så ikke noe positivt, hvis man ser bort fra det faktum at man kan bruke dollar som tolatet papir.

 4. Odd Inge sier:

  Null inflasjon. En stor gullbeholdning!

  Pengemengden i et samfunn bør øke i takt med økningen av produserte varer og tjenester. Da blir prisene uforandret.

  Og vi blir ikke ranet 🙂

 5. rolf sier:

  Denne saken samt at Siv Jensen også har tredd inn Bilderberg-gruppens kjerne av inviterte, er de klart viktigste spørsmålene å få svar på i Norge idag. Uten unntak.
  Dette er to enkle spørsmål de ikke ønsker svare på, som potensielt vil si at viktige deler av norsk næringsliv og politikk har utenrikssamtaler med verdens desidert mektigste uten å fortelle det til noen.
  Det er sikkert helt uproblematiske ting som diskuteres, eller kanskje det kun fungerer som en slags feriekoloni for å slappe litt av med likesinnede. I det tilfellet skulle man kanskje tro at en anekdote eller to ble fortalt, eller at hun i det minste fikk med et bilde hjem av seg selv og de nye vennene?
  Hvis noe liknende hadde skjedd – altså at Siv Jensen hadde blitt fotografert uannonsert på en næringslivskonferanse for lukkede dører og med væpnede vakter med mere, hadde det høyst sannsynlig blitt stilt spørsmål om hva de snakket om – iallefall på folkemunne…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: