11. september i kritisk lys

9/11
Fra v.: Emil André Røyrvik, Ola Tunander, David Ray Griffin og Kim Bredesen

Det var seminar på Protestfestivalen i Kristiansand lørdag 8. september med tittel "11. september i kritisk lys". Her møtte det opp ca 200 personer.

Odd Inge
Ubesvarte Spørsmål
10. september 2007 

Kim Bredesen som er journalist for Le Monde Diplomatique var debattleder, mens David Ray Griffin, Ola Tunander og Emil André Røyrvik var foredragholdere.

David Ray Griffin

9/11

David Ray Griffin er kanskje den mest kjente personen innenfor 9/11 Truth- bevegelsen globalt. Han skulle egentlig bli predikant, men endte istedet opp som professor i teologi og bor i Los Angeles.

Han er kjent for 4 kontroversielle bøker om hva som skjedde under terrorangrepene i USA, den 11. september, 2001:

 • Debunking 9/11 Debunking: An Answer to Popular Mechanics and Other Defenders of the Official Conspiracy Theory
 • The New Pearl Harbor: Disturbing Questions About the Bush Administration and 9/11
 • The 9/11 Commission Report: Omissions And Distortions,
 • Christian Faith and the Truth Behind 9/11: A Call to Reflection and Action 

Av disse er nok The New Pearl Harbor: Disturbing Questions About the Bush Administration and 9-11 (2004) den mest kjente. Den er lest av kanskje millioner av mennesker. Det er en nitidig og akademisk gjennomgang av ulike teorier om 11. september, 2001 med sannsynlighetsvurdering av den enkelte.

Griffins andre bok, The New Pearl Harbor: Disturbing Questions About the Bush Administration and 9-11 (2004) går gjennom hvilke løgner, unnlatelser og bortforklaringer det etter hans mening finnes i den offisielle granskningskommisjonens rapport om hendelsene.

Boken Christian Faith and the Truth Behind 9/11: A Call to Reflection and Action (2006) har vakt sinne i kristne miljøer. Det er en argumenterende bok som forsøker å overbevise hvorfor de kristne har en plikt til å kreve en ny granskning av terrorangrepene.

Debunking 9/11 Debunking: An Answer to Popular Mechanics and Other Defenders of the Official Conspiracy Theory (2007) er årets utgivelse. Den vil forklare hvorfor forsvarere av den offisielle historien tar feil når de avfeier synet til 9/11 Truth-bevegelsen som oppspinn og konspirasjonsteorier.

Det må også nevnes at Griffin har vært redaktør for antologien 9/11 And American Empire: Intellectuals Speak Out (2006), hvor blant andre Professor ved Fredsforskningsinstituttet i Oslo, Ola Tunander var bidragsyter.

Du kan finne alle bøkene på Amazon.

Her er foredraget til David Ray Griffin fra protestfestivalen i Kristiansand*

Ola Tunander9/11

Professor Ola Tunander ved PRIO (Peace Research Institute in Oslo) er kjent for å ha forsket på ubåtkrigen i Sverige under kalde krigen. Da skrev han følgende bok: The Secret War Against Sweden – US and British Submarine Deception in the 1980s (2004).

På bakgrunn av sine erfaringer på dette feltet bestemte han seg derfor for å granske hva som egentlig skjedde i USA under terrorangrepene den 11. september, 2001. Dette har resultert i at han blant annet har bidratt med en artikkel i antologien 9/11 and American Empire: Intellectuals Speak Out (2006), hvor David Ray Griffin er medredaktør.

Les mer om Ola Tunander her, han har en fantastisk kunnskap. 

Her er foredraget til Ola Tunander fra protestfestivalen i Kristiansand* 

Emil André Røyrvik

9/11

Stipendiat og seniorforsker ved NTNU, Emil André Røyrvik, holder for tiden på med å skrive sin doktoravhandling. Men sommeren 2006 var han kjent for å ha igangsatt en heftig debatt i Norge, da han i et par artikler i Samtiden og Dagbladet hevdet at terrorangrepene den 11. september, 2001, bar preg av å være en innsidejobb, da han mente at for eksempel kollapsene til Tvillingtårnene og WTC7 ved World Trade Center i New York var forårsaket av kontrollerte spregninger, og ikke passasjerflyene som krasjet inn i bygningene. 

Her er foredraget til Emil André Røyrvik fra protestfestivalen i Kristiansand*

*Dårlig kvalitet, amatør opptak. Det var flere som filmet, så jeg håper at bedre kvalitet vil komme etterhvert.

Reklamer

11 Responses to 11. september i kritisk lys

 1. Albedo sier:

  Jeg har veldig vanskelig for å forstå at noen kan tro på alle bløffene som David Ray Griffin serverer.

  Eksempelvis ca 35 minutter ute i videoopptaket ditt av foredraget til Griffin serverer Griffin historien til Barry Jennings. Tror du på historien slik den ble fortalt av Griffin? Historien inneholder nemlig et par veldig opplagte løgner fra Jennings sin side, men hvilke?

  Løgner som er så åpenbare at David Ray Griffin utmerket godt burde vite eller vet at han server en bløff. En bløff for å underbygge sine grunnløse påstander.

  Vennlig hilsen
  Albedo

 2. Odd Inge sier:

  Det han snakker om der har jeg ikke hørt før, dermed kan jeg ikke si om jeg tror på det eller ei.

 3. Suder sier:

  Hei

  Flott inlegg, skal også skrive mine erfaringer med foredraget og filmen når jeg har tid.

  Til Albedo:
  Historien om Barry Jennings var helt slik den ble fortalt av Griffin. Barry ble intervjuet på radio, tv og i avisene på 9/11 og derfor finnes det masse av info som backer up det Barry opplevde den dagen. Lydfiler av intervjuet som Loose Change gutta gjorde med Barry, ligger ute på nett. Ta deg en tid å hør gjennom dem.
  Alt Griffin sa om Barry er sant, tror du ikke på det så kan jeg gjerne gi deg kildene.

 4. Odd Inge sier:

  Heisann Suder.

  Jeg ser fram framtidige oppdateringer og innlegg:)

 5. nalleballe sier:

  For en skam å bli utstilt her som debunker.

 6. Albedo sier:

  Svar #2
  Jeg er godt kjent med interjuvet, det er ikke uten grunn at jeg skrev kommentaren min. Saken er den at all annen tilgjengelig informasjon overhodet ikke støtter tidspunktene som Jennings oppgir i forhold til når han ankom WTC 7 og for når han ble innesperret i WTC 7.

  For å rydde opp i dette kan vi begynne med det Griffin sier ved tidspunktet 36:30 i video fra foredraget i Kristiansand.

  Der sier han at Michale Hess ble interjuvet klokken 10:34 om det som skjedde i WTC7. Kilden til denne informasjonen er vel muligens denne karen på 911 Blogger:
  http://911blogger.com

  Han oppgir tidspunktet for interjuvet til 11:34 en time senere enn det Griffin sier. Så her tar nok Griffin feil.

 7. truth sier:

  http://www.911truth.com

  David har i allefall funnet en del av sannheten, det er begrenset hvor dypt man kan gå alene, flere nobel-pris vinnere stiller spørsmål ved omstendighetene rundt 11.september. Bare det er grunn nok til å stille seg de kritiske spørsmålene, er du ikke interessert i din egen fremtid?

 8. Kim Steinhaug sier:

  Var selv på konferansen, og det var med stor glede jeg fikk høre på David og dem andre. Spesiellt ble jeg veldig interessert i tallmateriale ovenfor oljepenger som Emil Røyrvik la frem, virkelig en tankevekker og personlig en manglende puslebit jeg har letet lenge etter hva gjelder koblingen av Norge og Israel hele tiden. It all fits nicely together!

  Stå på, vi trenger flere artikler som dette. Dem som klarer å grave litt i 9/11 materiale å ikke se at noe er fullstendig galt her, må – sorry – ha en meget lav intelligens! Men det er slik med samfunnet idag, man skal ikke tenke selv, man skal la andre tenke for oss.

  La meg ikke engang starte med «menneskeskapt» global oppvarming!

 9. Odd Inge sier:

  Hei Kim.

  Emil Røyrvik sitt foredrag var meget bra! Noe av det beste jeg har sett på lenge.

  Det var også kjekt å høre på David Griffin og Ola Tunander, dette er personer med kunnskap.

  Mvh. Odd Inge

 10. […] “Stipendiat og seniorforsker ved NTNU, Emil André Røyrvik, holder for tiden på med å skrive sin doktoravhandling. Men sommeren 2006 var han kjent for å ha igangsatt en heftig debatt i Norge, da han i et par artikler i Samtiden og Dagbladet hevdet at terrorangrepene den 11. september, 2001, bar preg av å være en innsidejobb, da han mente at for eksempel kollapsene til Tvillingtårnene og WTC7 ved World Trade Center i New York var forårsaket av kontrollerte spregninger, og ikke passasjerflyene som krasjet inn i bygningene.” http://14296.vgb.no/2007/09/11-september-i-kritisk-lys/ […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: