Protestfestival i Kristiansand

protestfestivalen

www.protest.no

Jeg tar meg den frihet. Der ligger hemmeligheten med frihetens vesen. Man tar seg den. Ingen gir oss frihet, vi må ta den selv.
– Jens Bjørneboe

Fra 1. september starter protestfestivalen i Kristiansand, for de av dere som forstår at vi lever i en samfunn som går bakover i utviklingen og ønsker å snu denne trenden så er dette plassen å dra til.
Finn likesinnede, og ikke glem og ta med videokameraet.

Odd Inge
Ubesvarte Spørsmål
30. august 2007

«Jeg er glad for å kunne støtte Protestfestivalen. Folk henger med hodet og gir pokker, og det diskuteres ikke lenger blant mennesker. Det finnes en stor taushet, befolkningen er omtrent likegyldige eller har gitt opp,»
– Erik Bye (1926-2004)

Ta deg tid til å dra på festivalen! Her er et utvalg av det mest spennende.

Verdenspremiere Loose Change Final Cut

9/11

Loose Change Final Cut er den tredje og endelige versjonen av en amerikansk dokumentarfilm som er skrevet og regissert av Dylan Avery, produsert av Korey Rowe i samarbeid med researcher Jason Bermas, alle fra New York.

Filmen vises for første gang på Protestfestivalen i Kristiansand tre dager før den vises for første gang i New York, USA. I den nye versjonen er det blant annet lagt inn nye og mer avanserte datasimulasjoner av flyene som ble kapret 11. september, 2001 samt andre nye filmsekvenser og ferske innlagte intervju med ulike fagpersoner som uttaler seg om terrorangrepene.

11. september i kritisk lys

V/ Kim Bredesen, journalist Le Monde Diplomatique

David Ray Griffin (USA)

David Ray Griffin omtales ofte som «ypperstepresten» for 9/11 Truth- bevegelsen globalt. Han skulle egentlig bli predikant, men endte istedet opp som professor i teologi og bor i Los Angeles. Han er kjent for 4 kontroversielle bøker om hva som skjedde under terrorangrepene i USA, den 11. september, 2001. Av disse er nok The New Pearl Harbor: Disturbing Questions About the Bush Administration and 9-11 (2004) den mest kjente. Den er lest av hundretusener, kanskje millioner av mennesker. Det er en nitidig og akademisk gjennomgang av ulike teorier om 11. september, 2001 med sannsynlighetsvurdering av den enkelte.

Foredrag m/ publikumsspørsmål

Ole Tunander, prof. Fredsforskningsinst. Oslo
Emil Andre Røyrvik, stipendiat NTNU

Debattleder: Kim Bredesen

Professor Ola Tunander ved PRIO (Peace Research Institute in Oslo) er kjent for å ha forsket på ubåtkrigen i Sverige under kalde krigen. Da skrev han følgende bok: The Secret War Against Sweden – US and British Submarine Deception in the 1980s (2004). På bakgrunn av sine erfaringer på dette feltet bestemte han seg derfor for å granske hva som egentlig skjedde i USA under terrorangrepene den 11. september, 2001. Dette har resultert i at han blant annet har bidratt med en artikkel i antologien 9/11 and American Empire: Intellectuals Speak Out (2006), hvor David Ray Griffin er medredaktør.

Stipendiat og seniorforsker ved NTNU, Emil André Røyrvik, holder for tiden på med å skrive sin doktoravhandling. Men sommeren 2006 var han kjent for å ha igangsatt en heftig debatt i Norge, da han i et par artikler i Samtiden og Dagbladet hevdet at terrorangrepene den 11. september, 2001, bar preg av å være en innsidejobb, da han mente at for eksempel kollapsene til Tvillingtårnene og WTC7 ved World Trade Center i New York var forårsaket av kontrollerte spregninger, og ikke passasjerflyene som krasjet inn i bygningene.

Makten bak makten

Makten bak Makten

Boken ”Makten bak makten” er skrevet av tidligere VG-journalist Per-Aslak Ertresvåg, som etter mer enn 50 år i pressen gradvis skjønte at verdenshistorien slik den blir fortalt er falsk. Det handler om Den nye verdensorden. Per-Aslak Ertresvåg vil fortelle om noe som høres så utrolig ut at gamle kolleger i pressen ikke reagerer på det. Han hevder at verden drives av en ekstremt rik gruppe maktmennesker, medlemmer av losjer, som har stått bak og beriket seg på det økonomiske sammenbruddet i 1929, som planla 1. og 2. verdens krig, som finansierte både kommunismen i Russland og Hitlers opprustning.

SV-kapitalistene! Venstresideengasjement- et eliteprosjekt?

”Venstresidens politiske institusjoner er platformer for borgerskapsbarnas individuelle karriere. Mens venstresida er okkupert av elite som hjelper seg selv og sier de skal hjelpe «de andre» forsvinner mulighetene for at venstresida kan bli en folkelig bevegelse”
– Immigrasjon og integrasjon i moderne velferdsstater v/prof. Helmuth Nyborg

Hvorfor kan så mange immigranter ikke integreres ubesværet i moderne velfærdsstater?

Hvorfor har immigranter fra nabostater gennemgående nemmere
ved at finde sig tilrette end immigranter fra fjerne himmeltrøg?

Hvorfor oplever et stigende antal indfødte medborgere, at det bliver stadig sværere at finde sig til rette i vores moderne samfund?

Justismord: Kjenner vi bare toppen av isfjellet?

I Norge er flere justismord blitt avdekket i seinere år, nå sist med avdøde Fritz Moen som ble frikjent etter sin død. Fredrik Fasting Torgersen har hevdet sin uskyld i femti år for et drap han nekter å ha begått. Nylig sa Gjenopptakelseskommisjonen nei til å ta opp saken på nytt. Arne Treholt venter nå har søkt sin sak opp i gjenopptakelseskommisjonen. Trygve Lange-Nielsen har i årevis kjempet mot justismord innenfor temaet incest.

Introduksjon av David Ray Griffin

David Ray Griffin kommer fra USA og er forfatter og professor i teologi. Han har blant annet skrevet «Debunking 9/11 Debunking«, «The 9/11 Commission Report: Omissions And Distortions» og «The New Pearl Harbor»

Religion og krig – to sider av samme sak?

”Du skal ikke slå i hel!” sa Gud til Moses – en sentral tese for både jøder, kristne og muslimer. ”Du skal elske din neste som deg selv”, sa Jesus. ”Ærefrykt for livet!” sa misjonslegen Albert Schweitzer.

Men praksis står ikke i stil med teorien. I flere årtusen har religionen vært brukt som legitimering for kriger, terror, mord, æresdrap, tortur, mishandling og undertrykkelse; fra det gamle jødiske kongerike til dagens Palestina, fra korstogene til dagens okkupasjon av Irak, fra Muhammeds hellige krigere til Bin Ladens terrornettverk.

Den troende George Bush er ivrig abortmotstander, men er varm tilhenger av dødsstraff, og bagatelliserer tortur utført i demokratiets og den kristne sivilisasjonens navn.

Global oppvarming, fremtidens katastrofe?

”Å våkne til masse snø er noe av det vakre i livet. Hvit vinter er slik en egen grunn til å engasjere seg i klimaproblemet”, sier de tidligere langrennsløperne Vegard Ulvang og Gudmund Skjeldal, samt Einar Håndlykken. Men er det egentlig grunn til å uroe seg? Vi reiser jo til Syden på vinteren, er det ikke ideelt at vi ser ut til å bli kvitt snøen og kulden? Eller er klimaforandringene en trussel mot hele menneskeheten?
Vil klimaangst bli et nytt begrep de kommende årene?
Er politikerne feige av frykt for å miste velgere? Hvorfor har politikerne begrenset seg til prat og miljøpolitisk kosmetikk?

Besøk www.protest.no for mer informasjon!

Reklamer

8 Responses to Protestfestival i Kristiansand

 1. kalle sier:

  politikerene feige? er det noe de idiotene med tidligere presidentkandidat har fremmet i det siste er det global oppvarming BULLSHIT!

  vegard ulvang å resten av apene i media..skulle likt å teorien deres passe sammen med den enorme nedsmeltingen av isbreene på MARS.
  eller sammenligning med et vulkanutbrudd som gir mer co2 enn alle biler på kloden i månedsvis…

  visse patetiske organisasjoner vil plante tre og ha masse fint organisk liv samtidig babler de om co2. haha! havet alene produserer over 90% + planter, dyreliv og mennesker.

  ikke lenge siden det stod «klimaværsting» på fremsiden av en avis, med bilde av en KU. da har jeg en teori om hva som utslettet dinosaurene!!

  klimaet har forandret seg i milliarder av år, og det vil aldri stoppe..
  -global oppvarming under «jesus» tid
  -istid på 1500tallet osv

  det har iallefall ikke en shit med industri å gjøre.

  ellers skulle e vært i kr.sand en tur. men det blir litt langt.

 2. Odd Inge sier:

  Hei Kalle

  Jeg er ikke begeistret for «menneskeskapt global oppvarming». Obs:
  1. Jeg benekter ikke global oppvarming/klimaforrandringer, det har skjedd i alle millioner år.
  2. Jeg benekter ikke at menneskeskapte CO2-utslipp KAN ha en effekt på vårt klima.

  Men siden global oppvarming er så populært i det siste så vil jeg være der å få med meg informasjon.

  Det jeg frykter med menneskeskapt global oppvarming er den globale skatten som kommer på CO2-utslipp. Og at de rike kan kjøpe seg CO2-kvoter(f.eks. olje) med tanke på at Peak Oil kan føre til oljekrise.

  Det jeg er mer redd for er forrurensing og tilgrising av omgivelsene våre. Innsjøer, skog, regnskoger, elver, luften blir daglig forgiftet av blant annet industri. Her i Norge er vi heldig i forhold til India og Kina.

  Det er ikke global oppvarming som er vår største utfordring nå.

  All data viser at temperaturene gikk NED etter 2. verdenskrig, selv om menneskapt CO2-utslipp har økt hele tiden.

  Er langt å reise for meg og, men tar fly!:)

  Mvh. Odd Inge

 3. Odd Inge sier:

  Om Loose Change:

  Klipp fra Sørlandssendingen m/oppslag på hjemmeside
  http://www1.nrk.no/ne
  http://nrk.no/nyheter

  Fædrelandsvennen
  http://www.fvn.no/kul

 4. Odd Inge sier:

  Da er billett reservert!

  Oppforder andre å gjøre det! Har en følelse at det blir fult der.

  Ring fønix kino på nr: 38104210 og reserver en plass!:)

 5. Suder sier:

  Bra skrevet, masse nyttig info.

 6. Odd Inge sier:

  Hei Suder og velkommen til min blogg

  Fint du er aktiv. Var redd for at bloggen din skulle forsvinne etterhvert. Ser fram til innlegg etterhvert.

  Jeg skal gi deg mitt førsteinntrykk om dokumentaren Loose Change, om ikke du skal se den selv på lørdag?

 7. Suder sier:

  Hei Odd
  Jeg har ikke hatt mye tid til å skrive i det siste, men skal prøve å forbedre meg nå.
  Har bestilt billett på internett, så jeg skal være med på lørdag. Blir spennende. Er heldigvis bare en busstur på 1,5 timer fra meg.

  Det beste hadde vært om noen kunne ha lagt et intrykk og bilder på 9/11 blogger. For meg er det litt vanskelig fordi jeg klarer ikke å bli medlem der. Får aldri den bekreftelses e-mailen fra dem.
  Bare ta den tid og skriv førsteinntrykkene slik at vi begge gjør det.

 8. Odd Inge sier:

  Ja, tenkte jeg skulle skrive på 9/11 blogger, både fra torsdag og lørdag.

  Min bærbare PC funker ikke så bra, så er litt usikker på om jeg får skreve noe når jeg er i Kristiansand, men får se:)

  Er mange som kommer til Kristiansand! Jeg har kommet i kontakt med snart 15 % av de som får plass til å se Loose Change. Skuffende at det bare er 104 plasser! IDIOTISK 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: