USA er fortapt i underskudd og gjeld

Den føderale regjerningen i USA rapporterte et underskuddet på 1,3 trillion dollar (norsk billion) i 2006. Underskuddet er det samme som 11 434 dollar per amerikansk husstand – det er mer en hva amerikanerene betalte i inntektsskatt i 2006 rapporterer USA TODAY.

Odd Inge
Ubesvarte Spørsmål
23. juni 2007

"We’re on an unsustainable path and doing a great disservice to future generations," sier Chris Chocola, en tidligere republikaner fra Indiana som var medlem av kongressen, som presser for en mer nøyaktig føderal bokføring.

Skattebetalere i USA er no hektet fast på en rekordstor forpliktelse på 59,1 trillion dollar (norsk billion), eller 516 348 dollar per amerikansk husstand. Ved å sammenligne skylder hver amerikansk husstand i gjennomsnitt 112 043 dollar i huslån, billån, kredittgjeld og alt annet av gjeld tilsammen.

Her og her finner du den nasjonale gjelden til USA.

———————–

Husk å følge med på min blogg Oljeproduksjonen faller.  

Reklamer

34 Responses to USA er fortapt i underskudd og gjeld

 1. tor_6 sier:

  Det er vel ingen overhengende fare for at gjelden blir krevet inn med det første.

 2. adolph sier:

  Og denne økonomiske modellen vil FrP ha lille Norge til å følge. Hurra.

 3. Det går seg nok til… :o)

  Sverige har jo like mye underskudd så vi har overskudd. Vi kunne ha cæshet ut og kjøpt Sverige i morgen….

 4. Odd Inge sier:

  At gjelden blir krevet inn er jo ingen stor fare. Hva om de ikke får like mye gjeld som de trenger?

  De som leder landet bryr seg ikke så mye. Men hva med alle generasjonene som får denne gjelden?

  Om renten øker, råtner den gigantiske lånemassen, som i stor grad er sikret i boliger, hele finanssystemet trues. Økes ikke renten synker dollarskursen enda mer, og stadig færre vil låne USA de pengene landet trenger for å holde karusellen i gang.

 5. Odd Inge sier:

  Hurra

 6. Odd Inge sier:

  Nei, det ser ikke ut som at «Det går seg nok til». Hva får deg til å tro det? Hva skal snu denne katastrofen?

  Jeg vil gjerne se noe som kan snu dette.

 7. Jeg mener det er ikke verre for USA å ha underskudd enn for andre land. Land med gjeld blir ikke lagt ned eller solgt…

 8. tor_6 sier:

  #4
  Det er vel Kina som «eier» mesteparten av denne gjelden,men nesten all industri i kina er basert på export(til USA),så hvis man begynner å kreve inn gjelden så dreper man både egen vekst og industri.Når man begynner å produsere mye for hjemmemarkedet kan jo situasjonen bli en annen…

 9. men for all del – jeg er egentlig ingen økonom :o)

 10. Odd Inge sier:

  Sånn ja, underskudd går greit. Men det er da måte på. 🙂

 11. Odd Inge sier:

  Ja, Kina låner ut vanvittig mye penger, ikke bare til USA, men også til industri i Kina.

 12. #5 jeg regner med at USA har en nedbetalinsplan og en avtale med Kina slik at innkrevingen går sin gang som normalt. I følge Urix sist så var det bekymringsfullt hvor mye gjeld USA har opparbeidet seg overfor Kina – men når det gjelder import til USA/eksport fra Kina, så vil det betales tilbake når denne importen USA har fra Kina manifisterer seg i verdi. Hørtes ikke det fornuftig ut? :o)

  Hvem har Sverige sin milliardgjeld til da?

 13. Jeg har jo gjeld jeg også, men er jo ikke fortapt av den grunn. Men hvis banken for eksempel skulle kreve tilbake halvparten i morgen og den andre halvparten dagen etter, så kunne jeg se en katastrofe i hvitøyet, – det er derfor det finnes avtaler og nedbetalingsplan. Dette vil jeg ikke tro er noe annerledes på makronivå enn på mikronivå…

 14. Odd Inge sier:

  8 800 000 000 000 dollar er et stort tall.

 15. Odd Inge sier:

  «Alle» har gjeld. Men vi kan se at USA har STOR gjeld.

  «This hidden debt is the amount taxpayers would have to pay immediately to cover government’s financial obligations. Like a mortgage, it will cost more to repay the debt over time. Every U.S. household would have to pay about $31,000 a year to do so in 75 years.»

  31 000 dollar = 186 000 NOK i 75 år per person i USA! Dæven det er mye!

 16. tor_6 sier:

  Jeg mener å ha lest et sted at et fall i den kinesiske økonomien vil kjennes betydelig hardere for Norge og Europa enn et fall i den amerikanske økonomien.

 17. Odd Inge sier:

  Faller den kinesiske eller amerikanske økonomin så er vi ille ute, virkelig ille.

  USA importerer vanvittig mye fra Kina, ubeskrivelig mye.

  Hvis noe sånt skjer så var børskrakket i 1928 ingenting.

 18. Odd Inge sier:

  Det var litt langt, har lagt det i bokmerke, så skal jeg ta en titt på det siden:)

  «the greatest reorganization of any Bankrupt entity in world history, the U.S. Government»

 19. tor_6 sier:

  Boligmarkedet i USA har jo stagnert.Ekspertene mente det ville bety mindre vekst,men at det ikke var fare for noe umiddelbart krakk.Det spanske boligmarkedet er jo også på nedtur,så vi får kanskje en liten «smekk» snart?Ingenting vokser som kjent inn i himmelen og med den sinnsyke veksten vi har hatt i Norge,så kommer vel nedturen snart..

 20. Men det som USA importerer, hva er det? er det noe som bare blir borte helr gratis etter det er importert?

 21. Kanskje vi bør sende noe av bistandsbudsjettet til USA i fremtiden… som takk for Marshall-hjelpen :o)

 22. Odd Inge sier:

  USA importerer alt. Forbruksvarer, TV, biler, kle, alt du kan komme på (nå kom ikke jeg på mer;)

 23. Odd Inge sier:

  USA har større gjeld enn de fattige U-landene, så hvorfor ikke hjelpe USA. Men til hvilken nytte? De bruker og bruker peng, ser ikke ut til at topp-lederene i landet vil kvitte seg med gjelden.

  De bruker opp en vanvittig stor mengde til krig. Ikke bare Afganistan- og Irakkrigen, men alt annet av krig, terror, militærbaser, Star Wars etc.

 24. Trist_1 sier:

  USA er et uland og et diktatur, for å ikke snakke om en terroriststat. En dag så kan man ikke låne USA mer penger. For noen må ha penger å låne USA. Da MÅ USA sette opp skattene. Noe som videre vil føre til at økonomien går ned i USA og den gj.snittlige amerikaner får mindre å kjøpe for. Som vil minke økonomien videre. Så vil utenlandske investorer trekke seg ut av USA (de vil sikkert gjøre det før) som videre vil senke økonomien og øke skattene i USA. Da skjer den økonomiske katastrofen. For da vil de som har lånt penger til USA se at de lånene de har utestående raskt blir uten verdi og begynner å kreve inne og nekter å låne noe mer. Amerikansk økonomi vil på dette tidspunktet kollapse. Og da får vi en mye større katastrofe enn noen økonomisk.
  Plutselig så er verdens største militære der uten penger. Og da begynner virkelig alle krisene.

 25. tor_6 sier:

  #13
  Vi har mye å takke USA for.Bare synd med Bush som president.

 26. Odd Inge sier:

  Du tenkter på 2. verdenskrig og marshallhjelpen? Ja, det bør vi takke de for.

  Det er ikke snakk om Bush eller ikke Bush som president. Konservativ eller demokrat, høyre eller venstre, Bush eller Kerry (Skull & Bones og i slekt), det spiller ingen rolle. De blir styrt av den samme makten.

 27. Odd Inge sier:

  Bush har nå skrevet under på at han er en diktator:
  http://kurtnimmo.com/

  USA er en politistat og har nå et overvåkningssystem som vil nasjonal ID-kort og de vil microshipe hele befolkningen!

  Narko-mafian slutter å bruker dollar til å kjøpe og selge narkotika. Flere land har blaner og å bytte ut dollar for Euro til å kjøpe/selge olje med. Vi kan se nedturen komme.

 28. #15 og #16

  ja, det var det jeg tenkte på, blant annet

 29. tor_6 sier:

  #15
  Akkurat den siste der kjøper jeg nok ikke uten videre.Greit at kapitalen styrer mye,men dette Illuminati/New World Order greiene ser jeg på som tull.

 30. Trist_1 sier:

  I skrivende stund så er det 576 dager 22 timer 35 minutter og 35 sekunder til Bush er ute av office! Da skal jeg ha fest i det minste.

 31. Trist_1 sier:

  #14,5 at narko-mafiaen har sluttet å bruke dollar er ikke så farlig, være om porno industrien også gjør det…

 32. hendrix sier:

  Amerikanerne gav ikke bort penger bare for å være snille med oss.

  For å forhindre en økonomisk kollaps, som ville øke den lokale støtten og politisk makt til kommunistpartiene i Europa, innførte amerikanerne marshallhjelpen. Dette bygde opp vest europas statskapitalistiske økonomi, samtidig som vi kunne fortsette å handle med usa.

 33. Det er naivt å si at mange land og folk har gjeld, så hva er spesielt med USA? Det spesielle er at USA har mange ganger gjeldsbyrden enn neste land og de går med underskudd på handelsbalansen med minst 2 milliarder dollar-daglig!

  det hele er i grunnen et mafialignende spill der de fattige og middelklassen blir bestjålet til fordel for finanseliten. Siden dollaren ennå er verdens reservevaluta, produserer man enorme mengder dollar som oversvømmer verden og når verden ikke tør mere og dollarene returnerer til USA vil det virkelig bli alvorlig. Man produserer 14% mere dollar hvert år og grunnen til at ikke dollaren synker ennå mere enn den gjør er at alle land produserer mere penger. Hva skjer med ting som det er overflod av? Jo, de synker selvfølgelig i verdi. Dollaren er dødsdømt og det er forøvrig alle andre valutaer også, det er bare et spørsmål om tid og når mange nok mister tiltroen til disse verdiløse lappene, vil hele fiat-systemet kollapse og verdifulle metaller vil eksplodere i verdi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: