Terror – En global trussel?

Terror Propaganda

Fire siktet for terror
(09.02.07) Fire av de ni personene som ble pågrepet under terrorrazzier i den britiske byen Birmingham i forrige uke, er nå siktet etter landets terrorlover.

Terror-kampanje mot bompenger og fartsbøter
(06.02.07) I går eksploderte et brev sendt til et bompengeselskap i London sentrum. Angrepet kan bety at brevbombene er starten på en kampanje.

Minst fire terrorangrep avverget
(14.08.06) Minst fire større terrorangrep mot Storbritannia er blitt avverget siden angrepet mot Londons kollektivsystem i fjor sommer, ifølge innenriksminister John Reid.

Dette er en vedvarende trussel. Den er kronisk, og den er svært alvorlig.

Var det virkelig noen terroraksjon som var under planlegging?
(10.08.06) Britisk politi avslørte i august 2006 planer om å sprenge flere fly med avgang fra Heathrow utenfor London.
– Britisk politi sier at de avslørte terrorplanene trolig involverte en type flytende væske.

Men i ettertid viser det seg at alle blir løslatt. Det mangler bevis! Det viser seg og at det vil være umulig å bruke denne flytende væsken til å lage en bombe ombord i flyet.

"None of the alleged terrorists had made a bomb. None had bought a plane ticket. Many did not even have passports, which given the efficiency of the UK Passport Agency would mean they couldn’t be a plane bomber for quite some time," said Murray.

Jule-terror
Faren for islamistisk terror mot vestlige mål i løpet av julehøytiden skal være ekstrem stor, melder AP. Nyhetsbyrået siterer anonyme etteretningskilder.

Kanal-tunnelen terrormål
En ytterliggående islamistisk gruppe har lagt planer for et angrep mot tunnelen under Den engelske kanal i jula, melder AP.

Det ble uttalt: "It will be a miracle if there isn’t a terror attack over the holidays in London". Det ble selvfølgelig ingen terroraksjon. Paul Joseph Watson skriver på Prison Planet.com at det måtte være et mirakel i London eller en regjering som lyger!

Atomreaktor-terror
Syv norskproduserte rakettvåpen har kommet på avveie fra det australske forsvaret, melder avisen Sydney Morning Herald. Politiet tror at fem av våpnene har havnet i hendene til en terroristorganisasjon.

Australsk politi sier at atomreaktor i Sydney kan ha vært et mulig mål.

Hva om det ikke er Al-Quida/islamistisk terror?
Terrororganisasjonen ETA sto bak en eksplosjon på Madrids flyplass Barajas. Da er ikke hovedstrømsmedia så interessert i å videreformidle nyheten, da er det bare en "vanlig nyhet".

Terror i Norge?
Ny terrorsiktet løslatt, nå er det kun Bhatti som sitte i varetekt. Ved hjelp av et kodespråk, skal Bhatti blant annet ha fortalt en person i Pakistan at han sliter med å skaffe seg tunge våpen.

Bhatti ble siktet for å ha planlagt terroraksjoner mot den amerikanske og israelske ambassaden, samt for å ha skutt mot den jødiske synagogen i Oslo.
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=165596

Fremtidens terror

Kjernefysisk terror
Hvis vi fortsetter som nå, er jeg redd for at vi kommer nærmere det jeg vil kalle en asymmetrisk kjernefysisk terror.

Hvis den såkalte krigen mot terrorisme fortsetter på samme måte som til nå, er det fare for at vi beveger oss nye skritt mot en slik situasjon.

Bakteriologisk terror
(25.01.07) Britisk etterretning frykter at terrorister planlegger bakteriologisk krigføring, og har dermed beordret laboratorier i Storbritannia til å styrke sikkerheten.

Mat-terror
Advarer mot mat-terror: USAs frykt for at militante grupper skal forsøke å forgifte mat i stor skala.

Stjernekrig-terror
Advarer mot stjernekrig: USA mener terrorgrupper eller andre stater utvikler våpen for å angripe amerikanske satellitter og romfartssystemer i verdensrommet.

Ifølge Robert G. Joseph, som er viseutenriksminister med ansvar for internasjonal sikkerhet, er andre stater eller terrororganisasjoner nå i ferd med å utvikle våpen for å angripe amerikanske installasjoner i verdensrommet.

PTS advarer oss:
Terrorangrep med atomvåpen, kjemiske våpen og bakteriologiske våpen er helt klart en fare som er reell, og som vi må ta høyde for at kan skje. Derfor jobber også PST både opp mot norske bedrifter for å hindre at deler til masseødleggelsesvåpen havner i feil hender, sier informasjonssjef Hugubakken i PST.
http://www.nettavisen.no/innenriks/article875191.ece

Hva har kampen mot terror kostet?

Krigen mot terror har så langt kostet amerikanerne 503 milliarder dollar (om lag 3.170 milliarder kroner) siden 2001.

Disse tallene kommer i tillegg til det ordinære forsvarsbudsjettet som for 2008 øker med 10,5 prosent og vil lyde på 481 milliarder dollar (vel 3.000 milliarder kroner).

Bør vi frykte terror?

Tre av fire frykter terror
Terrorisme anses som en konkret trussel av det store flertall i de aller fleste land på kloden

Fakta om terror
I et tidligere innlegg har jeg sett på fakta: På verdensbasis er det 2723 (i 2002) og 2385 (i 2003) som ble drept av internasjonal terror. De fleste tillfellene av terrorisme fants sted i konflinksoner som Palestina/Israel, Irak, Kashmir, Tjetsjenia, Colombia og Sri Lanka. Ikke Europa, Nord-Amerika og Australia.

Goldmanpeak har i sin blogg fortalt oss at ”Peanøtter dreper flere Amerikanere enn terrorisme!”

Nalleballes bakgårdsvevlogg informerer oss om at det er større sjanse for å vinne førstepremien i Lotto enn å bli drept i en terroraksjon.

Hvorfor så mye terror-propaganda?

Jeg har kun sett på et lite utvalg av nyheter som innkluderer terror og terrorfrykt. Hvorfor kan ikke hovedstrømsmedia fokusere på andre ting enn terror? Hvorfor kan ikke de skrive like mye om at store deler av verdensbefolkningen mangler grunnleggende ting som rent drikkevann, mat, utdanning, jobb, hus osv! Terrorisme er ikke en global trussel!

Reklamer

15 Responses to Terror – En global trussel?

 1. Mari sier:

  Rett og slett helt grusomt med den terroren.

 2. Starlett sier:

  Meget godt innlegg, Odd Inge!

  Det er fattigdom, mangel på mat og vann, sykdom, ikke minst AIDS-epidemien,den truende klimakatastrofen, energikrisen og kampen MOT terror som er den store trusselen.

  Imperialistene og oljekrigerne i f.eks Afghanistan, Irak, Somalia etc. bruker «terrortrusselen» som vikarierende motiv for sine økonomiske interesser og maktinteresser.

 3. Odd Inge sier:

  #1

  Terror er ikke grusom. Terrorpropagandaen er grusom! At vi beveger oss inn i en verden hvor vi skal bli mer og mer kontrollert, begrenset frihet, mer overvåkning, bare pga. terror. Det er grusomt.

 4. Odd Inge sier:

  #2

  Du har skjønt dette Starlett! Takk for en fin kommentar!

 5. trine06 sier:

  Jepp, terror er tidenes mest misbrukte ord for alt som regjeringer i vesten vil ha gjort med/mot resten av verden, og Midt-Østen spesielt. Likner forresten litt på kommunistjakten i USA under Nixon… Se Robert Fisks artikkel «Please spare me the word «terrorist»»: http://news.independe

 6. Odd Inge sier:

  #5 Vi burde skamme oss! Håper virkelig at hovedsstrømsmedia slutter å kalle alt og alle for terror og terrorister.

  Skal lese gjennom artikkelen til Robert Fisk. Du leser mye av det han skriver?

 7. trine06 sier:

  #6 Ja, prøver å få med meg det han skriver. Synes han er en unik stemme i Midt-Østen’s babelske forvirring… 🙂 Har enda ikke våget meg på mursteinen hans «The Great War on Civilizations». Men den står i bokhylla.

 8. Odd Inge sier:

  7#

  Lang bok? Tungt stoff?

  har en bok jeg har lyst til å lese, men har ikke tatt meg tid enda.

 9. MentorOslo sier:

  Nei da, terror er ikke noe problem……
  Ingen av oss hadde slektninger i New York, London, Madrid, Bali, osv.

  Da gjør det ikke så mye.

  Vi får kanskje vente til det skjer her ?

  I mellomtiden så kan vi jo være opptatt av strømprisen, piggdekk avgift og andre viktige ting. Sult og slike ting er ikke noe vi kan få gjort så mye med. Samme hvor mye vi gir, så går det til helvete.

 10. nalleballe sier:

  Veldig bra innlegg. Bortsett fra at folk blir drept og skadet i terroraksjonene, mister vi fokus på de egentlige katastrofene.

 11. Anders sier:

  Jeg må nesten hive meg på skrytekoret; Det var et knallinnlegg!! 🙂

  Om vi hadde maktet å stanse krigen mot terror, og eksponert de bakenforliggende kreftene – og motivene – kunne vi faktisk fått gjort en god del med andre presserende affærer.

  Miljøproblematikk: Krigsapparatet forbruker og forurenser enormt. En Abrahams-tank bruker ca. 1 gallon (litt under 4l.) på en halv mile (ca 750m)! I USA bruker forsvaret halvparten av deres totale petroliumskonsum – til krig og fordervelse – GALSKAP! Tenk hvor mye drivstoff/energi som alt i alt forbrukes for å drive frem den falske krigen mot terror…

  Energikrisen: Det sier seg selv forsåvidt. Mindre energi til krigføring, mer energi til VIKTIGE ting. Krisen kommer uansett, men ikke nødvendigvis så fort.

  Fattigdom og urettferdighet: Hvem holder mange land nede, destabeliserer, støtter ekstremister og bevæpner de samme? Tenk om forsvarsbudsjettene kunne brukes til gode og konstruktive ting isteden. Slette ulandsgjelda f.eks…

  Vi i Vesten burde se til hel… å skjerpe oss – og verden hadde blitt utallige mange hakk bedre. At våre politikerene ønsker å skremme oss med terrorspøkelset, for så å bruke propagandaen til å innskrenke våre friheter burde bekymre langt mer enn fiktive «sleepercell’s». Vi MÅ ikke la oss skremme, og vi bør spørre oss selv hva «maktas» motiv er for å ta frihetene ifra oss…

  Det er kanskje hakk i plata hos meg, og jeg skjønner tildels at folk er lei, men jeg må si som Bush og hans NeoCon-facsist-madmen (og det er ikke ofte!): 9/11, 9/11, 9/11!!! Avslør 9/11 for hva det var, hvem som VIRKELIG stod bak, hvor lenge de samme kreftene har drevet med lignende sinnsykdom andre steder og til andre tider – og GODHET, KJÆRLIGHET & FRED hadde fått en noe bedre grobunn!!

 12. Odd Inge sier:

  #10

  Mennesker blir drept og skadet i terroraksjoner, men prioriteringen er feil!

 13. Odd Inge sier:

  #11

  Takk for en fin og lang kommentar! Du har helt rett, vi må skjerpe oss! Informer folk! Så kanskje vi kan gjøre noe!

  Knowledge is power!

 14. Ceeker sier:

  Hei

  Godt jobba! Det tar litt tid å gå igjennom og samle artikler fra forskjellige nettsteder over tid. Men resultatet når man ser slik info samlet er verdifullt 🙂 Men de satser på at folk ikke skal klare å ‘connect the dots’ og kun se på hvert enkelt artikkel, og bli skremt av de..

  Jeg synes innledningen til serien fra BBD ‘The Power of Nightares – Rise Of The Politics Of Fear’ oppsummerer dette med terror ganske bra.
  Den er som følger:

  » In the past our politicians offered us dreams of a better world. Now they promise to protect us from nightmares.

  The most frightening of these is the threat of an international terror network. But just as the dreams were not true, neither are these nightmares.

  In a new series, the Power of Nightmares explores how the idea that we are threatened by a hidden and organised terrorist network is an illusion.

  It is a myth that has spread unquestioned through politics, the security services and the international media.

  At the heart of the story are two groups: the American neo-conservatives and the radical Islamists.

  Both were idealists who were born out of the failure of the liberal dream to build a better world.

  These two groups have changed the world but not in the way either intended.

  Those with the darkest fears became the most powerful

  Together they created today’s nightmare vision of an organised terror network.»

  Se del 1 av 3 her:
  video.google.com/videoplay?docid=-1002626006461047517

 15. Anders sier:

  #14
  Power of Nightmares ER virkelig bra – ikke fordi den forteller hele historien, men fordi den er laget av «respekterte» BBC. Dette gjør at selv de med «flest pigger ute» kan falle for fristelsen til å faktisk se den. Alex Jones og andre mer revolusjonære blir noe hard kost for mange, uansett hvor bra og riktig tingene de kommer med er. Dessuten ER det mye eminent info i POW. Serien anbefales virkelig på det varmeste, om noen ønsker en anbefaling da…!?! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: