Asbest i fabrikkanlegget til Hydro på Karmøy

Over hundre ansatte i Hydro på Karmøy må til helsesjekk etter at det er gjort funn av asbest i fabrikkanlegget.

Arbeidet med å fjerne helsefarlig asbest startet for over ti år siden. Nå viser det seg at arbeidet aldri ble fullført. I sist uke ble det funnet asbest i isolasjonen i den eldste delen av aluminiumsverket. Området er nå avsperret for arbeiderne. Fabrikkdirektør, Tom Moen, i Karmøy Metallverk beklager og lover å handle raskt.

Asbestofre dør i erstatningskø

HORTEN: Over 100 saker – bare i Horten – er registrert i forbindelse med erstatningssøksmål overfor den amerikanske produsenten som leverte asbest til statlige Horten Verft. Mange dør i køen.

Det sier leder i Yrkesskaddes Forening, William Leonhardsen, Horten. Leonhardsen er ikke i tvil om at det er mange flere som lider av virkningene av asbesteksponering, skader først og fremst verftsarbeidere pådro seg gjennom mange år i arbeid med det livsfarlige isolasjonsmaterialet. Mange er allerede døde som følge av asbestpåvirkning. Og stadig dukker det opp nye ofre med alvorlige lungesykdommer, som kan spores tilbake til det kreftfremkallende stoffet.

Jeg minner om en av mine tidligere innlegg: 70 000 tusen amerikanere er nå syke som følge av det meget giftige støvet som ble frigjort når tvillingtårnene kollapset 11.september 2001.

VIDEO: Metal of Honor ironworkers on WTC anomalies
New Video: Toxic Lies – The Betrayal of Heroes

Blant innholdet i støvet var tonnevis av asbest, i tillegg store mengder kvikksølv. Bush administrasjonen var vel vitende om den ekstremt giftige lufta, tiltross for dette, sa de at det var helt trygt å puste in lufta på manhattan. Redningsarbeidere ble til og med anbefalt å IKKE bruke vernemasker, da dette kunne "skape" engstelse blant andre i området ?

Mount  Sinai sykehuset i New York, har nylig utgitt en rapport om den giftige lufta på "ground zero", den er på hele 17 000 sider, og konklusjonen er drepende for Bush administrasjonen, rapporten bekrefter det reddningsarbeiderne har hevdet i flere år. Dette er en STOR skandale, og nok en kriminell handling fra det mildt sagt kronisk skandaløse  "Bush regimet".  Det var viktigere å få åpnet Wall Street  igjen etter 911, enn det var å hjelpe å redde innbyggerne i New York by. Skal vi være overrasket ? Egentlig ikke. Men at dette ikke blir en mediasak, er vel overraskende.. men vi lever i orwellianske medietider, så en liten sexskandale hos republikanerne får oppgaven å overskygge DE VIRKELIGE nyhetene, nok en gang desverre..

Kilde
Nrk.no
www.gjengangeren.no
www.vg.no
Fakta om asbest og PCB

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: