Military Commissions Act


Blir du arrestert etter USAs nyeste lov, har du ikke lenger rett til å få din sak for retten!

Les artikkelen på Dagbladet.

Jeg vil takke bloggen Oljens tid er over som gjor meg oppmerksom på artikkelen.

Reklamer

3 Responses to Military Commissions Act

 1. anders sier:

  Så hvis jeg drar til ferieboligen t pappa i Florida så kan jeg risikere og bli arrestert uten grunnlag, og sone i et amerikansk fengsel uten og bli stillt for retten?

  da skal jeg seriøst be pappa selge huset og be han kjøpe ett i Spania.. eller så får jeg håpe det forbedrer seg når Hillary Clinton overtar det Hvite hus…

 2. Person sier:

  Anders,

  Nei, ikke helt sånn. Tingen er at du må klassifiseres som en «unlawful enemy combatant» først. Det er et «Combatant Status Review Tribunal or another competent tribunal established under the authority of the President or the Secretary of Defense» som avgjør om du er en sånn.

  Det skal meget, meget til før en nordmann klassifiseres om dette. Jeg tror ikke kritisk aktivitet og debattering på internett er nok til å bli stemplet som enemy combatant. Men dersom du betaler store penger til et barnehjem, som siden viser seg å være en treningsleir for terrorister, så kan det hende man sliter skarpt.

  Og her er selve problemet. Sett at du var leder for en ideell organisasjon som med midler donert av Røde Kors’ betalte penger til afghanske barnehjem og aktivitetsklubber for ungdom. Med litt uforsiktighet har også en senere påstått treningsleir motatt penger fra deg og din organisasjon. En stund etter, foretar du en forretningsreise til USA for å forsøke å få flere mennesker til å støtte dere i deres arbeid, hvorpå du blir arrestert, uten rett til å få prøvet din sak. Du vet at din støtte til terrorleiren ikke var forsettelig, den var ikke culpøs- du hadde bare liten grad av uaktsomhet. Hvordan skal du kjempe din sak mot en organisasjon som ikke vil tape ansikt?

  I Norge må det være en høy grad av sikkerhet for at arresterte faktisk har foretatt en ulovlig handling før han kan fengsles. Om det er sannsynlig at en person ikke har gjort noe, skal tvilen komme tiltalte til gode. I USA vil du ikke ha mulighet til å hevde dette, om det ovennevnte scenario skulle inntre.

  Men: selg ikke feriehuset 🙂

 3. Odd Inge sier:

  #2

  Bra du svarer for meg!:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: