Urovekkende militær styrkeoppbygging

Skrevet av Goldmanpeak 8. oktober 2006, klokken 13.48


Urovekkende militær styrkeoppbygging

(8/10-06) Den urovekkende militære styrkeoppbygginga og krigsspillene fortsetter i Midtøsten og Sentral-Asia. De involverte kan bruke hvilke vikarierende motiver de vil – for USAs vedkommende heter det gjerne "krigen mot terror" – det er oljen som er underliggende hovedårsak.

Av Jan Herdal

http://www.oljekrisa.no/midtosten%20okt%2006.htm

Krigene pågår åpent i flere deler av området allerede – i Afghanistan, noen provinser av Pakistan, Tsjetsjenia og sjølsagt Irak. Spenningen er stadig høy i området Israel/Libanon/Palestina, med styrke-
oppbygging på begge sider.

De kurdiske områdene utgjør et spenningsmoment i flere land – Tyrkia, Syria, Irak og Iran. Dette kortet spilles åpent og kynisk av både USA og Israel.

USA står med ca. 140 000 soldater i Irak, pluss hjelpetropper fra "koalisjonen av villige". NATO patruljerer nå det østlige Middelhavet, står med landtropper i Libanon og har formelt overtatt "ansvaret" for krigen i Afghanistan.

USA har i all stillhet sendt hele to hangarskipsgrupper, slagstyrkene USS Enterprise og Eisenhower, til Persia-golfen. Slikt pleier å bety krig, det koster millioner pr. dag å holde disse styrkene på krigsfot.

Det kan synes som om det er tale om en arbeidsfordeling her, med tanke på en mulig storkonfrontasjon.

Shanghai Cooperation Group, der Russland og Kina spiller nøkkelrollene, har på sin side med ulike konstellasjoner av medlemsland drevet militærøvelser og krigsspill i forskjellige deler av Sentral-Asia i hele høst, og dette synes å fortsette.

Iran, som har observatørstatus i SCO og handler våpen i store mengder fra Russland, har også vært preget av store, til dels landsomfattende, militærøvelser i hele år.

Den pågående kontroversen mellom Russland og det i realiteten CIA-styrte Georgia kan trygt settes inn i det samme bildet.

En av de nettsidene som skriver best og mest informert om dette er Global Research.ca. Nøkkelpersonen her er den canadiske økonomiprofessoren Michael Chossudovsky.

Mannen kan av og til synes noe i overkant for norske lesere, men at han holder seg svært godt oppdatert på disse spørsmåla er det ingen tvil om. En annen person som skriver godt og informert på dette nettstedet er amerikaneren F. William Engdahl.

Mahdi Darius Nazemroaya dokumenterer på samme side at hele regionen i praksis er mer eller mindre på krigsfot, og at USAs militære planer for et angrep på Iran er inne i et framskredet stadium.

Den som vil være informert kommer derfor ikke utenom denne nettsida. Legg den gjerne til i favorittene dine med det samme.

Geopolitikk og krig:

F.William Engdahl

link:http://www.engdahl.oilgeopolitics.net/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: